Sunnuntai, Syyskuu 9, 2018, 12:38 | Ei kommentteja »

SYKSY 2023

Tässä alla tietoa tulevista tilaisuuksistamme. Voit ottaa mukaasi myös seuralaisen, sillä KIS:n tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

 

Mikä Unkaria riivaa?

Syksyn toimintakauden aloittaa ulkoministeriön eläkkeellä oleva valtiosihteeri Pertti Torstila, jonka esityksen otsikko on ajankohtainen: ”Mikä Unkaria riivaa?” Tilaisuus on maanantaina 25.9. klo 17 Kuopion pääkirjaston kokoussalissa, Maaherrankatu 12.

Torstila on toiminut suurlähettiläänä Budapestissa ja häneltä on ilmestynyt tuolta ajalta muistelmateos Komennus Budapestiin. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Savon liiton, Europe Direct Kuopion, Kuopion Paasikivi-Seuran ja Pohjois-Savon UKK-Seuran kanssa.


Matti Karppanen 150 vuotta

Kuopiolaisen taiteilijan Matti Karppasen syntymästä tulee lokakuussa 150 vuotta. KIS juhlistaa Karppasen syntymäpäivää torstaina 19.10. klo 17 Kuopion museon monitoimitilassa, Museokatu 1.

Illan tilaisuudessa taidemuseon intendentti Marja Louni kertoo Karppasesta taitelijana ja FM Marianna Falkenberg Karppasesta Haminalahdessa. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kuopion taidemuseon kanssa.

 

Juho Rissanen 150 vuotta

KIS juhlistaa marraskuussa Juho Rissasen syntymän 150-vuotisjuhlaa esitelmätilaisuudella, joka pidetään keskiviikkona 22.11. klo 17 Kuopion museon monitoimitilassa. Puhujana on FL, tutkija Marjo-Riitta Simpanen.

Rissanen on esillä myös Kuopion taidemuseon ja korttelimuseon näyttelyssä, ja Kuopion kaupunginteatterin ohjelmistossa on syksyllä näytelmä ”Maalari Juho Rissanen”.

 

Jouluinen ilta: KIS:n 140-vuotismuistelot

KIS:n toiminnan alkamisesta tulee joulukuussa 140 vuotta. Vietämme jouluista iltaa keskiviikkona 13.12. klo 18 Kuopion museon kokoushuoneella. Seuran pitkäaikaiset sihteerit Seppo Latvala ja Pirjo Jantunen kertovat silloin Seuraan liittyvistä ihmisistä ja ilmiöistä.

Tilaisuudessa on glögi- ja kahvitarjoilu sekä musiikkiluokkalaisten musiikkia.

 

Olet lämpimästi tervetullut tilaisuuksiin! 

Entä millaisia tilaisuuksia sinä haluaisit KIS:n järjestävän? Kerro mielipiteesi meille sähköpostilla osoitteeseen toimisto@kuopionisanmaallinenseura.fi.

Tapaamisiin tilaisuuksissa!